Löydä oma juttusiTätä mä tällä hetkellä pyörittelen, tätä olen myös varmaan jo vuoden verran pyöritellyt päässäni. Mikä on mun juttu?

Olen kokonaisvaltainen hyvinvointivalmentaja, teen liikunnan ohjausta lapsista vanhuksiin niin arkiliikkujille, kuin urheilijoille. Lisäksi olen jalkapallovalmentaja, maastopyöräilynohjaaja, alppihiihdon ja lautailun ohjaaja…. mitä vielä?

”Mihin sinä olet erikoistunut?” ”Sun pitäisi keskittyä yhteen juttuun” ”Et voi olla kaikille kaikkea”. Näitä minä kuulen matkanvarrella kun keskustellaan yrityksestäni. Käyn yrittäjän ammattitutkintoa ja etenkin siellä tämä sillisalaattini on ollut pinnalla. Tehtäväkseni sain keksiä itselleni oman suuntaukseni. Ja voitteko uskoa kuinka vaikealta tämä tuntuu?

 

Eikö minulla yrittäjänä ole juuri vapaus tehdä sitä mitä haluaa? Saan tehdä vapaasti kaikkea omien tietojeni ja taitojeni puitteissa. En halua olla vain yhdessä paikassa, sillä kyllästyn hyvin nopeasti. Sama pätee varmaan tähän toimialaani, jos keskityn vain yhteen tiettyyn ryhmään, niin pyörittelisin hyvinkin samanlaisia asioita päivästä toiseen ja varmaan toimintani loppuisi hyvin pian.

Jos keskittyisin kuitenkin yhteen kohderyhmään, minun olisi helpompi edistää omaa toimintaani, tulla näkyvämmäksi ja tottakai paremmaksi valmentajaksi sillä osa-alueella. Opiskelen erittäin ahkerasti koko ajan ja jos keskittäisin kaiken tämän energian tavallaan yhteen osa-alueeseen, mikä valtava potentiaali siinä olisi. Yksi osa minusta onkin ehkä tätä mieltä.

Minusta kuitenkin isoin rikkaus elämässäni on tällä hetkellä monipuolisuus. Päiväni ovat hyvin erilaisia ja tulevaisuudessa on yleensä edessä aina jotain uutta ja kiehtovaa. Kun jokin loppuu, jotain uutta tulee tilalle.

Rakastan pelata jalkapalloa ja on ihan mahtavaa, että pystyn vieläkin tekemään sitä työni ohella. Parasta on jakaa futisiloa lapsille ja nuorille, kehittää heistä parempia pelaajia, ohjata urheilulliseen elämään, olla yksi kasvattaja sekä jakaa kaikki onnistumiset ja myös ne epäonnistumiset. Olen niin onnellinen myös niistä hetkistä, jotka saan viettää lumilaudan tai suksien kanssa rinteessä ohjaten, innostaen ja motivoiden muita ylittämään itsensä uusissa jutuissa. Saan erittäin paljon energiaa yksilövalmennuksessani olevista asiakkaistani, jotka viikosta toiseen kehittyvät, ovat tyytyväisempiä itseensä ja jopa ylittävät itsensä. Onnelliseksi tulen myös senioriliikkujista, jotka käyvät ryhmissäni, koskaan en lähde niiden ohjausten jälkeen huonolla tuulella pois, vaan aina kiitollisena ja hymy huulilla. Päiviini kuuluu myös isossa roolissa lasten liikuntakerhojen pyörittäminen, joillekin se voi olla ainoa mahdollinen harrastus, paikka liikkua kavereiden kanssa, kokea liikunnan riemua helpossa ympäristössä ja kokea ehkä uusia pelejä tai leikkejä. Lapset näyttävät tunteensa niin aidosti, että välitön palaute on usein taattua, hiki, hymy ja punaiset posket palkitsevat parhaiten.

Yritin etsiä netin syövereistä työkaluja, oman juttunsa tai itsensä löytämiseen. Löysin melkein ensimmäisellä osumalla itseäni tyydyttävän vastauksen:

” Ihmisen ei pidä tehdä mitään, mitä hän ei halua tehdä. Paitsi, jos hän ei halua tehdä mitään, hänen pitää tehdä kaikkea. ”

Indeed.

img_0835

~ Tanja

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *