GO! 4


Heipä hei!

Täytyy heti alkuun sanoa, että ei olis uskonu ku tähän työhön ryhtyi, että täytyy tekstejäkin alkaa tuottamaan, mutta niin vaan sitä saa omaa ajatusmaailmaa muutettua.

Tavoitteeni ja tarkoitukseni tällä blogilla on inspiroida teitä teksteilläni tekemään parempia valintoja ja sitä kautta voimaan hyvin, kertoa tuoreita tutkittuja juttuja terveydestä ja hyvinvoinnista sekä antaa vinkkejä ja ohjeita niihin liittyen. Pyrin pitämään suurimman osan teksteistäni asiapitoisena, mutta pääsette samalla sisälle omaan arkeeni ja ajatusmaailmaani.

Ensimmäisessä postauksessa avaan hieman omaa elämääni sekä sitä miksi olen päätynyt tälle polulle.

Olen kotiutunut tänne keskisuomeen noin puolitoista vuotta sitten, mutta käytännössä pidän itseäni vielä suhteellisen Porilaisena, josta olen siis kotoisin ja siellä koko ikäni kasvanut ja touhunnut. Urheilun parissa olen viettänyt koko ikäni, vahvin lajitausta löytyy jalkapallon puolelta, jossa vaikutan tällä hetkellä vahvemmin valmennuspuolella monessa eri juniori ikäluokassa. Nuorena kokeilin yleisurheilua kolme kertaa, todeten viimein ettei se vaan ole minua varten. Salibandyä harrastin aktiivisemmin sekä hetkisen taekwondoa, kunnes mursin varpaani ja innostus loppui. Jalkapallo vei kuitenkin loppupeleissä aina voiton niin ajallisesti kuin kiinnostuksellisestikin. Pelasinkin sitä todella tavoitteellisesti, mutta ”urani”  tyssäsi loukkaantumiskierteisiin, joista suurin oli eturistisidevammojen kolminkertainen uudelleen rakentaminen. Olen kyllä aina ollut hyvin loukkaantumisherkkä, mutta liika oli lopuksi liikaa… Nykyään pelaan ilman isompia paineita ja tavoitteita, mutta rakastamani lajin parissa ja osaan nauttia jokaisesta hetkestä treeneissä ja peleissä, mikä meinasi välillä unohtua nuorempana. Maastopyöräilyyn tunnen myös palavaa intoa, jota myös harrastan omaksi ilokseni sekä ohjaan kesäisin lenkkejä pääosin junioreille.


12167_1199368678840_1667224849_30959528_2654304_n

Rakastan treenata, etenkin kovaa. Jokapäiväisessä arjessani ei kuitenkaan nykyään enää löydy jalansijaa ihan niin intensiiviselle ja säännölliselle omalle harjoittelulle, mutta joka päivä jotakin, edes pientä. Lepoja unohtamatta. Työnpuolesta tulee myös liikuttua kiitettävästi, joka on oma pelastukseni. Lihaskuntoa kehitän lähinnä toiminnallisilla harjoituksilla, perus kuntosaliharrastukseenkin oma into on vähän lopahtanut.

img_7057

Ammatiltani olen valmennukseen suuntautunut liikuntaneuvoja sekä jalkapallovalmentaja, joissa molemmissa kouluttaudun tietenkin koko ajan lisää. TP-trainingin perustin heti valmistumiseni jälkeen eli kesällä 2016, valmistuin tuolloin Kuortaneen Urheiluopistosta. Olen aina nähnyt itseni enemmän tekijänä kuin miettijänä ja tämä oli taas yksi hyvä todiste siihen. Elämä yrittäjänä on huippua! Ajatus kuitenkin ns. normaalista palkkatyöstäkin välillä houkuttelee, kuinka helpolla voisi päästä joissain asioissa, mutta ei, tällä tavoin pääsen toteuttamaan omia haaveita ja tavoitteita paremmin ja pitää ”vapauteni”.

Voisin melkein vannoa, että ihmiset jotka ovat tunteneet minut kauemmin, eivät varmasti voisi uskoa että minusta tuli yrittäjä ja etenkin millä alalla, kertomassa ihmisille miten syödä terveellisesti, tarpeeksi ja oikeita valintoja pohtien. Oma taustani ravitsemuspuolella on ollut erittäin retuperällä. Kunnes joku kaunis kirkas päivä rakas veljeni haastoi minut pitämään ruokapäiväkirjaa muutaman päivän ajan. Se näytti varsin hirveältä ja se oli hyvä konrkeettinen herätys, jonka ansiosta muutos pikkuhiljaa parempaan lähti, pienellä avustuksella toki. Sen jälkeen olen oikeastaan ollut aika tarkka syömisessä ja kokeillut paljon erilaisia ruokavalioita. Tahdon nostaa esille myös tällä alalla eniten minuun vaikuttaneen henkilön Ilkka Santahuhdan, joka on opettanut minulle juurikin hyvinvoinnista, tavoitteiden saavuttamisesta ja myös yrittämisestä. Ilman Ilkka Santahuhta-coachingiä ei olisi syntynyt TP-trainingiä 🙂

Minusta ihmisillä pitää aina olla jokin tavoite elämässä, treenissä tai missä vaan. Minun tavoitteeni on kasvattaa omaa yritystäni ja sen tunnettavuutta. Tahdon myös kehittyä parhaaksi mahdolliseksi versioksi itsestäni jalkapallovalmentajana ja kehittää jokaista palloilijaa, joka sitä haluaa. Haluan pitää itseni sellaisessa kunnossa, että pystyn itsekin vielä pelaamaan. Haluan inspiroida ihmisiä parempaan terveempään elämään. Haluan viettää enemmän aikaa avopuolisoni ja perheeni kanssa, matkustella ja nähdä enemmän ystäviäni ympäri Suomea ja tietysti nauttia elämästä joka päivä!

tanja-31

Tervetuloa seuraamaan tekstejäni! Ens kerralla jatketaan vähän eri merkeissä.

~ Tanja


Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

4 ajatuksia aiheesta “GO!

 • Leena

  Moi,
  Erittäin mukavaa tekstiä.
  Enpä tosiaan olis uskonut jos joku olisi sanonut vaikka 10v sitten että olet yrittäjä ja varsinkin alalla missä joudut laittamaan itsesi peliin.

 • Kaisu Saastamoinen

  Mahtavaa, kun lähdet kirjoittamaan hyvinvoinnista. Se on aihe, jota ei voi liikaa toitottaa. Turhan usein ihmiset unohtavat pitää itsestään riittävästi huolta, jolloin arkikaan ei tahdo rullata. Antoisaa matkaa blogin kanssa, hyviä lukuhetkiä meille lukijoille!

  • -TP- Artikkelin kirjoittaja

   Kiitos kivasta kommentistasi! 🙂
   Olet ihan oikeassa! Ja vaikka hyvinvoinnista saadaankin lukea päivittäin ja tietoa on jokaisen saatavilla, niin helposti sitä jää niihin vanhoihin tapoihinsa, vaikka pienillä muutoksilla saadaankin usein suurin muutos aikaiseksi.
   ~Tanja