Itsensä kehittäminen


Tervehdys!

Lumilautailun ohjauskurssi etenee mahtavasti! Vielä pari päivää ja sitten pitäisi olla valmis ohjaaja(ko?). No ei tietenkään, vaan nyt on saatu avaimet siihen oppimiseen ja pääsee omaan ympäristöön kehittämään itseään. Tämä sama juttu pätee oikeastaan ihan kaikessa mitä tekee. Jos haluat olla hyvä, sinun pitää olla valmis jatkuvasti kehittämään itseäsi, koska maailmakin ympärillämme muuttuu.

primate-ape-thinking-mimic

Minä pyrin itse kehittämään itseäni jollakin tavalla joka päivä, edes hyvin pienellä asialla, joka veisi minua kohti omia tavoitteitani. Välillä tuntuu, ettei mihinkään ylimääräiseen ole aikaa, mutta ei sen tarvitsekaan olla mitään ihmeellistä. Parhaintahan se on jos voit yhdistää oppimisen niin arkiseen muotoon ja rutiiniin kuin mahdollista. Esimerkiksi minun tulee ajettua paljon autoa normaalisti päivisin, jolloin radiosta kuuluu usein jotain henkiseen kasvuun liittyvää audiota. Tottakai välillä haluan nauttia ja nollata päätä ja kuuntelen vain pelkkää musiikkia. Luen melkein päivittäin seuraamieni henkilöiden julkaisemia artikkeleita. Minulla on myös periaate, olla koko ajan kiinni jossakin uudessa kurssissa. Viimeistään kun edellinen päättyy, lähden miettimään mitä pitää seuraavaksi lähteä kehittämään ja niin oma tatsini oppimiseen pysyy hyvänä. Nyt onkin siis menossa lautaohjauskurssi sekä pidempi koulutus yrittäjän ammattitutkinto, seuraavaksi luultavasti jalkapallon valmennuspuoleen keskittyvää.

pen-idea-bulb-paper

 

Usein kannattaa miettiä, mitä haluat saavuttaa ja keskittyä kehittämään itseään sitä kohti mahdollisimman monipuolisilla keinoilla. Oma elämäni ja tekemiseni voi vaikuttaa välillä vähän sekavalta sillisalaatilta, en keskity koko ajan pelkästään yhden asian kehittämiseen. Se voisi ehkä olla tehokkaampi tapa, mutta oma kiinnostukseni on niin laajalla alueella ja tahdon saavuttaa paljon erilaisia asioita, jonka takia tämä onkin välillä aikamoista poukkoilua. En tiedän oikein vielä, mikä on se juttu, joka on kaikkein tärkein. Kaikki kuitenkin tukee toisiaan jollakin tavalla, ja niitä yhdistää aina se, että se vie minua eteenpäin, joten tarvitseeko sitä edes keskittyä vain yhteen juttuun?

mountains-nature-sky-sunny

Muutama vinkki:

  • Mieti, mitä eri tavoitteita sinulla on?
  • Mitä tavoitteisiisi pääseminen vaatii?
  • Muokkaavatko tavoitteet sinua, vai oletko oma itsesi. On tärkeää pitää kiinni omasta itsestään, vaikka kehittäisikin sitä. Älä asetu rooleihin.
  • Sovella oppimasi asiat omaan arkeesi sopivaksi. Ne harvoin on soviteltavissa suoraan, vaan antavat hetkellisen lisämotivaation.
  • Tee vain sellaisia asioita, joista tykkäät. Onko se mahdollista? Kannattaa miettiä, miten voit muokata hieman epämieluisaa asiaa joka on pakko hoitaa mieluisammaksi tai mitä voit ottaa siitä irti. Esimerkki tähän tulee hyvin koulumaailmasta, et voi vaikuttaa siellä kaikkeen mitä haluat oppia, mutta voit vaikuttaa asenteeseesi. Valitsitko ammattikoulun, koska haluat työskennellä tulevaisuudessa tällä alalla, kaikki kurssit vievät sinua kohti tavoitettasi. Vai valitsitko lukion, koska haluat oppia yleisesti laajemmin, tai et ole vielä varma suunnasta. Tällöin asiat pitää nähdä isommassa skaalassa. Kouluhan on ihan mahtava paikka kehittää itseään, sitä on vain ehkä hieman vaikea kertoa murrosiässä oleville nuorille.
  • Anna itsellesi armoa. 
  • Nauti elämästä!

Kivaa viikonloppua taas kaikille! 🙂

~ Tanja

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *